Sobota 21. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Vrchlabí, dobrovolní hasiči ze Špindlerova Mlýna a Pece pod Sněžkou zasahovali u několika spadlých stromů, které zablokovaly silnice v Bedřichově, Peci pod Sněžkou a také u Černého Dolu. Tam do kmene stromu, který spadl na vozovku, narazil řidič s osobním vozidlem.

O pár hodin později narazil do větve ze stromu, která zablokovala komunikaci u Černého Dolu, další řidič osobního auta. Kromě poškozených vozidel nedošlo k žádnému zranění.

Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují byli přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla v ulici Na Strážnici v Novém Městě nad Metují, místní části Krčín. Osobní vůz Volkswagen Passat zde narazil do stromu.

Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zajistili vůz proti požáru a odpojili autobaterii. Na místo museli být přivoláni pracovníci technických služeb kvůli odstranění poškozeného stromu.

Profesionální hasiči z Dobrušky vyjeli v 09:13 hodin k dopravní nehodě, která se stala u obce Bohuslavice. Osobní vozidlo Fiat Punto skončilo v poli převrácené na boku. Při příjezdu hasičů byla dvoučlenná posádka venku z auta. Hasiči oběma osobám poskytli předlékařskou pomoc a po příjezdu záchranné služby byly předány k dalšímu ošetření. Hasiči převrátili vůz zpět na kola a odpojili autobaterii. Příčiny a okolnosti nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Dobrušky vyjeli k dopravní nehodě, která se stala v Přepychách. Řidič dodávky Peugeot Boxer z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice na chodník a narazil do sloupu vysokého napětí. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči provedli u dodávky protipožární opatření a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Do příjezdu policistů řídili v místě nehody dopravu. Po příjezdu a zadokumentování události Policií ČR hasiči očistili povrch vozovky od použitého sorbentu.

Tři jednotky profesionálních hasičů z Jičína, dobrovolných hasičů ze Sobotky a Markvartic zasahovaly krátce před půl třetí ráno při požáru sazí v komíně třípatrového domu v Březenské ulici v Sobotce. Kvůli rozpálenému komínu museli hasiči zasahovat z výškové techniky a nebylo možné požár likvidovat zevnitř.

Vzhledem k tomu, že komínové těleso nemělo čistící otvor, byli hasiči nuceni část vybourat. Oheň se navíc rozšířil a zasáhl trám konstrukce. Hasiči museli část podlahy, pod kterou se nacházelo ohnisko, odkrýt a požár dohasit. Následně také vybouraným otvorem zlikvidovali hořící saze. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 300 tisíc korun. Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn.