Sobota 21. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové byla přivolána k dopravní nehodě, která se stala na světelné křižovatce ulic Rašínova a Veverkova v Hradci Králové. Řidič osobního vozidla Hyundai Accent narazil do sloupu semaforu a svodidel u silnice. Jedna osoba byla při nehodě zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice.

Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a odpojili autobaterii. Provozní kapaliny, které po nárazu unikly z poškozeného auta, zasypali sorbentem. Na místo se dostavili pracovníci Technických služeb Hradec Králové, kteří zajistili poškozený semafor. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Tři jednotky profesionálních hasičů z Broumova, Náchoda a dobrovolných hasičů z Police nad Metují vyjely k dopravní nehodě, která se stala na silnici druhé třídy mezi Českou Metují a Vápenkou. Řidička osobního vozidla z dosud nejasných příčin vyjela ze silnice a narazila do stromu.

Při příjezdu první jednotky na místo byla zraněná žena venku z vozidla. Přivolaní záchranáři řidičku ošetřili a následně převezli do nemocnice. Hasiči provedli u auta protipožární opatření a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.