Sobota 21. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

K nehodě motocyklu vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře do ulice 5. května v Jaroměři. Sedmadvacetiletý řidič motorky z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice a narazil do zábradlí mostu. Při příjezdu hasičů byl zraněný řidič v péči záchranné služby. Hasiči asistovali při jeho ošetření a naložení do vrtulníku, který jej transportoval do nemocnice v Hradci Králové.

Následně hasiči zabezpečili stroj proti požáru, odpojili baterii a zasypali uniklé provozní kapaliny. Po vyšetření a zadokumentování místu události hasiči pomohli naložit motocykl na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská byli přivoláni k dopravní nehodě, která se stala na hlavní silnici č. I/33 mezi Hradcem Králové a Jaroměří. U odbočky na Předměřice nad Labem se postupně srazila tři osobní vozidla Fiat Ducato, Škoda Felície a Volkswagen Passat.

Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zabezpečili vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Místo si převzala Policie ČR k dalšímu šetření a jednotka se vrátila zpět na základnu.

Profesionální hasiči z Nové Paky a Jičína zasahovali u dopravní nehody dvou osobních vozidel u obce Lužany. Při nehodě byli zraněni tři lidé, včetně dítěte. Jedna zraněná osoba byla po nezbytném ošetření letecky transportována do nemocnice, další dva lidé byli převezeni sanitou pozemní záchranné služby.

Hasiči asistovali záchranářům při ošetřování zraněných lidí a současně zabezpečili obě vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Jaroměře vyjeli k dopravní nehodě, která se stala v Jaroměři – Jezbinách. Při střetu osobního vozidla a kamionu byla jedna osoba zraněna. Té hasiči poskytli předlékařskou pomoc. Následně byla zraněná osoba záchrannou službou převezena na ošetření do nemocnice.

Z poškozeného osobní auta unikly provozní kapaliny, které hasiči zasypali sorbentem a odklidili z vozovky. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

K vážné dopravní nehodě došlo v obci Šaplava. Řidička skútru z dosud nejasných příčin vyjela ze silnice a narazila do plotu. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova. Při jejich příjezdu byla zraněná žena v péči záchranářů.

Hasiči řídili v místě nehody dopravu a po zajištění zdravotního stavu řidičky pomohli s jejím transportem do vrtulníku. Následně zabezpečili skútr proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.