Neděle 22. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

K požáru strniště a několika stromů vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a stanice Pražská, dále dobrovolní hasiči z hradeckých městských částí Plácky, Svinary a Malšova Lhota. Požár se nacházel nedaleko kolejí, proto na místo vyrazila také jednotka HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Nymburk.

V tomto případě požár zasáhl plochu 100 × 20 metrů a obešel se beze škody. Hasiči jej zlikvidovali dvacet minut po 18. hodině.

K požáru maringotky v Rožnově vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře, dobrovolní hasiči z Jaroměře, Velké Jesenice, Velichovek a Rožnova. Při příjezdu první jednotky na místo byl požár již uhašen.

Hasiči vynesli ze zasažené maringotky autogenní soupravu, kterou intenzivně ochlazovali. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Ke střetu osobního vozidla s přívěsem se zvěří došlo v sobotu po 20. hodině na silnici u Slatiny nad Zdobnicí. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Rokytnice v Orlických horách. Po příjezdu první jednotky na místo bylo průzkumem zjištěno, že se osobní vozidlo Škoda Felície nachází v příkopu na střeše.

Řidič vyvázl bez zranění. Přívěsný vozík zůstal i s nákladem převrácený na silnici. Hasiči zabezpečili auto proti požáru a odpojili autobaterii. Po vyšetření nehody Policií ČR hasiči pomohli s vyproštěním vozidla a naložením na odtah. Následně očistili vozovku. Zvěř si převzal hospodář místního mysliveckého spolku.

K požáru vyjeli do Žacléře profesionální hasiči z Trutnova, dobrovolní hasiči ze Žacléře, Mladých Buků, Trutnova – Horního Starého Města a Svobody nad Úpou. Podle oznamovatele vycházel kouř z bytu ve třetím patře obytného domu v Mírové ulici. Jako první byla na místě místní jednotka dobrovolných hasičů, která zjistila, že uživatel ponechal na plotně hrnec s jídlem.

Muž přitom spal ve vedlejším pokoji a kouř ho nevzbudil. Hasiči sundali hrnec z plotny a kuchyň přirozeně odvětrali. Další jednotky byly odvolány zpět na své základny. Při zásahu nebyl nikdo zraněn a nedošlo ani ke škodám na majetku.