Úterý 24. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Náchoda spolu s dobrovolnými hasiči z Náchoda zasahovali při požáru v kotelně rodinného domu v ulici Ryšavého v Náchodě – Babí. Hasiči požár zlikvidovali, zdravotnická záchranná služba odvezla dvě osoby do nemocnice.

Předběžná škoda byla odhadnuta na 100 tis. Kč, uchráněn byl majetek v přibližné hodnotě 1,2 mil Kč. Hasiči se ještě do domu o dvě hodiny později vrátili a spolu s majitelkou dům znovu zkontrolovali.

Profesionální hasiči z Broumova vyjížděli k záchraně člověka, který se nacházel v bytě v Broumově v části Velká Ves. Osoba zadala při tísňovém volání chybnou adresu a hasiči museli kontaktovat Obecní úřad města Broumov, aby jim poskytl z evidence obyvatel možné adresy.

Poté se složky rozdělily a rozjeli se k možným adresám. Byt se podařilo nalézt, hasiči se dovnitř dostali oknem a pomohli zdravotnické záchranné službě s transportem pacienta, který byl při vědomí, do sanitky.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a ze stanice Pražská a dobrovolní hasiči z Třebše vyjížděli k požáru v předsíni bytu v ulici Palachova v Hradci Králové. Požár byl zlikvidován před příjezdem hasičů, ale byt byl silně zakouřen a hasiči provedli jeho odvětrání.

Uvnitř se nacházely dvě osoby, z nichž jedna se nadýchala kouře a hasiči jí poskytli předlékařskou péči. Po příjezdu záchranné zdravotnické služby byly ještě obě osoby prohlédnuty lékařem, jednu osobu odvezla sanitka. Škoda byla odhadnuta na 10 tis. Kč.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové byli přivoláni k dopravní nehodě tří osobních automobilů, která se stala v ulici Bratří Štefanů v Hradci Králové. Řidič jednoho vozidla před příjezdem hasičů z vozu utekl.

Byl vyžádán psovod se psem, aby pátral po pohřešované osobě. Zdravotnická záchranné služby prohlédla čtyři osoby, které byly v pořádku. Hasiči pomohli vozidla naložit na odtahové automobily.