Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

K dopravní nehodě došlo na hlavní silnici mezi Hradcem Králové a Hořicemi. U Milovic u Hořic došlo ke střetu osobního vozidla a motocyklu. Na místo události vyjeli o půl šesté večer profesionální hasiči z Hořic. Při příjezdu jednotky na místo se zraněný motorkář nacházel v příkopu a s hasiči komunikoval.

Po příjezdu záchranné služby byl řidič motorky naložen do sanity a převezen do nemocnice. Řidič osobního vozidla vyvázl bez zranění. Hasiči provedli protipožární opatření u motocyklu a osobního vozidla. Příčiny a okolnosti nehody šetří Policie ČR.

Jednotka profesionálních hasičů z Jičína byla přivolána do rekreačního areálu Pařez v Zámostí – Blata. V areálu byla údajně viděna zmije, která ohrožovala děti na ozdravném pobytu. Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že se nejedná o zmiji, ale užovku. Na místo byla povolána i osoba specializující se na odchyt hadů, ale užovka se mezitím sama vrátila do volné přírody. Hasiči se následně vrátili zpět na základnu.

Dvě jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Náchoda vyjely ve 14:21 hodin k ohlášenému požáru osobního vozidla Renault Megane v ulici Českoskalická v Náchodě. Při příjezdu první jednotky na místo byl požár již uhašen majitelem vozidla, který použil hasicí sprej. Požár menšího rozsahu zasáhl motorový prostor a způsobil škodu za jeden tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla zřejmě technická závada. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

K nálezu neznámé látky v kůlně u chaty v Horní Malé Úpě vyjely včera po jedenácté hodině dopoledne tři jednotky hasičů. Podle informací se uvnitř měla nacházet hromada sypkého materiálu, o kterém majitel objektu údajně nic nevěděl. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova, dobrovolní hasiči z Pece pod Sněžkou a také profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové s měřicím automobilem.

Hasiči místo nálezu ohraničili páskou a postavili provizorní dekontaminační stanoviště. Policisté mezitím od správce zjistili, kdo materiál v kůlně složil. Osoba se dostavila na místo události a potvrdila, že se jedná o látku perlit, která se využívá jako stavební materiál. Hasiči z Hradce Králové odebrali vzorek látky k dalšímu rozboru. Jednotky se následně vrátily zpět na své základny. Při zásahu nebyl nikdo zraněn ani ohrožen na zdraví.

Profesionální hasiči z Trutnova byli v 11:08 hodin přivoláni k dopravní nehodě, která se stala v obci Adamov. Řidička osobního vozidla z dosud nejasných příčin vyjela ze silnice a přední částí narazila do betonového mostku. Při příjezdu hasičů byla žena venku z vozidla.

Hasiči jí ošetřili povrchová zranění na rukou a předali do péče přivolané zdravotní služby. Hasiči zajistili auto proti požáru a odpojili autobaterii. V místě nehody řídili dopravu a po zadokumentování události Policií ČR pomohli s naložením auta na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové vyjeli po osmé hodině ráno k ohlášenému požáru v prostoru Klicperova divadla v Hradci Králové. Po příjezdu jednotky na místo bylo zjištěno, že došlo k poruše elektrické požární signalizace a chybnému sepnutí čidla.

Další dvě jednotky profesionálních hasičů z Hradce Králové – stanice Pražská a dobrovolných hasičů z městské části Třebeš byly ještě cestou na místo události odvolány zpět na své základny.