Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

K dopravní nehodě dvou osobních vozidel došlo včera odpoledne na silnici mezi Levínem a Olešnicí. Na místo události vyjeli v 16:24 hodin profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou.

Dva účastníci nehody si stěžovali na bolesti. Záchranná služba po příjezdu na místo prohlédla obě osoby a nakonec převezla k dalšímu ošetření pouze jednoho zraněného. Hasiči zabezpečili vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové s pěti zásahovými vozidly vyjela včera po desáté hodině dopoledne k ohlášenému požáru v objektu Okresního soudu v Hradci Králové. Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že se část objektu opravuje a během prací při odklízení materiálu se značně prášilo. To mělo za následek, že vycházející prach z oken budovy působil jako kouř. Jednotka nezasahovala a vrátila se zpět na základnu.

Jedna osoba byla zraněna při včerejší nehodě dvou osobních vozidel, která se stala na silnici mezi Úpicí a obcí Radeč. Na místo události vyjeli v 09:38 hodin profesionální hasiči z Trutnova. Při příjezdu jednotky na místo byla jedna osoba v péči záchranářů. Hasiči zabezpečili vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Jedno z havarovaných aut, které skončilo mimo vozovku, vytáhli pomocí vyprošťovacího automobilu zpět na silnici. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

K dopravní nehodě osobního auta došlo po půl třetí odpoledne na silnici u obce Prasek. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Nechanic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že řidič osobního vozidla Ford Escort z nejasných příčin sjel do příkopu. Při příjezdu hasičů byl lehce zraněný muž v péči záchranářů, kteří ho následně převezli do nemocnice. Hasiči zajistili auto proti požáru a řídili v místě události dopravu. Příčiny nehody šetří Policie ČR

Ve Lhotě za Červeným Kostelcem na Náchodsku zasahovali hasiči z Náchoda a Červeného Kostelce u nehody dvou osobních vozidel, při níž došlo ke zranění jedné osoby. Hasiči osobě poskytli předlékařskou péči, zabezpečili vozidla proti požáru, sorbentem zasypali unikající provozní kapaliny, podíleli se na řízení provozu a po zdokumentování nehody provedli úklid komunikace.

Na místě spolupracovali s Městskou policií Červený Kostelec, Policií ČR a ZZS Náchod.

Profesionální hasiči z Náchoda byli před půl dvanáctou v noci přivoláni k dopravní nehodě, která se stala v ulici Brné ve Velkém Poříčí. Řidič osobního vozidla zde narazil do sloupu s plynovou přípojkou. Při příjezdu jednotky na místo se ve vozidle ani jeho blízkosti nikdo nenacházel. Při nárazu došlo k poškození uzávěru na hlavním potrubí a úniku plynu. Vzhledem k tomu, že plyn nebylo možné uzavřít byli na místo přivoláni pracovníci plynáren, kteří ve spolupráci s hasiči odkopali část zeminy a dostali se k plynovému potrubí. Následně uzavřeli přívod plynu. Nikdo z občanů nebyl unikajícím plynem ohrožen. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolných hasičů z Kostelce nad Orlicí vyjely včera odpoledne k otevření dveří rodinného domu v ulici Hálkova v Kostelci nad Orlicí. Podle prvotních informací se uvnitř nacházela zraněná žena. Dveře domu otevřela ještě před příjezdem profesionálních hasičů i záchranné služby místní jednotka dobrovolných hasičů, která zároveň poskytla sedmdesátileté ženě předlékařskou pomoc. Po příjezdu záchranné služby byla žena naložena do sanity a převezena do nemocnice.