Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem byli včera v podvečer přivoláni k údajnému úniku plynu v bytě na náměstí T. G. Masaryka ve Dvoře Králové nad Labem, který ohlásil sám majitel. Hasiči provedli měření speciálním přístrojem a nenaměřili žádnou koncentraci nebezpečného plynu v ovzduší.

Podrobným průzkumem bylo zjištěno, že se jedná pouze o blokaci kotle, který hlásí poruchu. Hasiči doporučili majiteli bytu zajistit si servis k odstranění závady na kotli. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

Jičínští hasiči byli v 16:31 hodin přivoláni k údajnému požáru od kotle a kamen v domě v obci Kamenice. Po příjezdu jednotky na místo byl celý prostor objektu zakouřený. Hasiči provedli kontrolu a zjistili, že k zakouření došlo v důsledku nedostatečně vyčištěných kamen na tuhá paliva.

Celý prostor odvětrali a uživateli doporučili údržbu kotle a kamen. Při zásahu nebyl nikdo zraněn a nedošlo ke škodě na majetku.

Jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové byla ve 14:28 hodin přivolána k dopravní nehodě, která se stala na silničním okruhu v ulici M. D. Rettigové v Hradci Králové. Při srážce dvou osobních vozidel byli zraněni tři lidé.

Hasiči jim po příjezdu na místo poskytli předlékařskou pomoc a po příjezdu záchranné služby je předali do péče záchranářů. Následně zabezpečili obě vozidla proti požáru a úniku provozních látek. Po vyšetření a zadokumentování nehody Policií ČR hasiči odstranili obě auta mimo silnici. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

K dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli včera dopoledne profesionální hasiči z Trutnova. Řidič osobního vozidla Kia z dosud nejasných příčin havaroval na silnici č. I/14 v Mladých Bukách a skončil v příkopu. Vozidlo ještě poškodilo dvě lampy veřejného osvětlení.

Při příjezdu hasičů byl řidič venku z vozidla. Přivolaní záchranáři muže prohlédli a nezjistili žádné známky zranění. Hasiči odpojili u vozidla autobaterii a povolali na místo pracovníky energetických závodů kvůli zajištění poškozených sloupů. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jednotky profesionálních hasičů z Hradce Králové – stanice Pražská a dobrovolných hasičů z Chlumu byly krátce po 18. hodině přivolány k dopravní nehodě, která se stala na hlavní silnici č. I/35 mezi Hradcem Králové a Hořicemi. U odbočky na Všestary se čelně střetla dvě osobní vozidla Škoda Felicia a BMW.

Při nehodě byli zraněni oba řidiči, kteří byli po prvotním ošetření převezeni záchrannou službou do nemocnice. Spolujezdec ze škodovky vyvázl bez zranění. Hasiči provedli u obou havarovaných vozidel protipožární opatření a odpojili autobaterie.

Uniklé provozní náplně zasypali sorbentem. Po zajištění a zadokumentování místa události hasiči pomohli odtahové službě s naložením jednoho auta a odtažením druhého vozidla mimo silnici. Příčiny nehody šetří Policie ČR.