Neděle 12. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

K požáru v katastru části Hláska, vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou. Došlo zde k požáru dodávky. K prvotnímu zahašení byl použit svědky práškový hasicí přístroj, došlo ale k opětovnému rozhoření.

Hasiči nasadili na likvidaci požáru vysokotlaký proud vody, nikdo nebyl při události zraněn. Škoda byla vyčíslena odhadem na 20 tisíc korun, uchráněné hodnoty zůstaly ve výši asi 5 tisíc korun. Příčnou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci.

Dvě jednotky hasičů vyjely k požáru dřevěného objektu do části Uhřínov. Při příjezdu hasičů nebylo plamenné hoření viditelné, objekt se nacházel na kopci, kam nevedla žádná cesta.

Následně bylo zjištěno, že se jednalo o zahoření ve strojovně u lyžařského vleku, při události nevznikla žádná škoda. Požár se podařilo dostat pod kontrolu místním pomocí hasicích přístrojů. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Deštné v Orlických horách.

V katastru části Spařence zasahovala profesionální jednotka ze stanice Jičín a JSDH Sobotka u dopravní nehody osobního vozidla, které havarovalo mimo komunikaci a narazilo do stromu. Vozidlo zůstalo ležet po nárazu na boku.

Hasiči osobu z havarovaného automobilu vyprostili a předali ji do péče ZZS. Dále jednotka auto zabezpečila proti vzniku požáru a zajišťovala místo události. Po došetření pomohli dobrovolní hasiči s naložením vozu na odtah a postarali se o následný úklid komunikace.