Pátek 20. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální a dobrovolní hasiči z Vrchlabí a HZS Jilemnice (HZS LK) vyjeli k ohlášenému požáru střechy garáže ve Vrchlabí. Na místě bylo zjištěno, že se jedná o požár malého rozsahu, mezikrajská výpomoc hasičů HZS LK tak byla odvolána. Hasiči požár rychle lokalizovali pomocí vysokotlakého proudu vody a dále odkryli část střechy, aby zlikvidovali případná skrytá ohniska.

Škoda nebyla naštěstí vysoká, byla vyčíslena asi na jeden tisíc korun, jednotkám se podařilo uchránit hodnoty představující asi 80 tisíc korun. Příčinou události byla pravděpodobně nedbalost při sváření lepenky.

Na krajské operační a informační středisko byl oznámen střet vlaku s osobou, k tragické události došlo na železniční trati 031 na Pražském Předměstí v Hradci Králové. Osoba utrpěla bohužel zranění neslučitelná se životem. Na místě byly profesionální jednotky z obou královéhradeckých stanic.

Hasiči pomohli se zajištěním místa události. Ve vlaku cestovalo asi padesát lidí, nikdo z nich nebyl zraněn. Pro cestující vyžádal velitel zásahu evakuační autobus z centrální stanice, dovezl je na královéhradecké hlavní nádraží.

Na silnici č. 11 mezi Kostelcem nad Orlicí a Doudleby nad Orlicí zasahovali profesionální a dobrovolní hasiči u dopravní nehody tří osobních vozidel. Při události nebyl nikdo zraněn. Hasiči zajistili místo události a provedli na havarovaných vozidlech opatření proti vzniku požáru.

Jednotky pomohly s usměrněním dopravy, komunikace byla v místě průjezdná jedním jízdním pruhem. Po došetření nehody ze strany policie odtáhli hasiči jedno z vozidel mimo komunikaci tak, aby byl průjezd plně obnoven. Dále se jednotky postaraly o následný úklid vozovky. Na místě pracovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí.