Pátek 20. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

K dopravní nehodě osobního vozidla, která se stala na silnici mezi obcemi Prasek a Kobylice, vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Nový Bydžov a JSDH Nechanice a Nový Bydžov. Do péče zdravotnických záchranářů byly předány celkem tři osoby.

Hasiči zajistili místo události, provedli protipožární opatření a odpojili akumulátor. Následně pomohli naložit automobil na přivolaný odtah, při události bylo poškozeno dopravní značení. Po odstranění vozidla provedly jednotky úklid vozovky.

U dopravní nehody osobního vozidla, které narazilo do sloupu a sloupku s hlavním uzávěrem plynu, zasahovali profesionální hasiči z Vrchlabí a profesionální jednotka z Jilemnice v Dolní Branné. Při příjezdu hasičů namísto události byla posádka vozidla mimo automobil, nikoho nevyprošťovali.

Hasiči zajistili místo události a zkontrolovali, zda nedošlo k úniku plynu ze sloupku HUP, vyrozuměna byla i plynárenská pohotovost. Vozidlo následně jednotky odstranily a předaly místo zásahu policistům.

Profesionální hasiči ze stanice Nová Paka a Jičín zasahovali u dopravní nehody osobního automobilu, který havaroval v katastru části Štikov. Vozidlo našli hasiči převrácené na střechu v příkopu. Jeden člověk se při nehodě zranil, hasiči mu poskytli první předlékařskou pomoc, do péče si jej převzali zdravotničtí záchranáři.

Pomocí vyprošťovacího automobilu s jeřábem následně jednotky havarované vozidlo vyprostily zpět na silnici a převrátily jej na kola. U auta byl odpojen akumulátor a bylo naloženo na odtah. Hasiči se pak postarali o úklid vozovky a likvidaci uniklého oleje. Místo zásahu si převzala Policie ČR.

Hasiči vyrazili v sobotu v poledne na pomoc zraněné nezletilé osobě, která si poranila nohu na výletě v Broumovských stěnách – oblast Vodní zámky, Kamenná brána na žluté turistické cestě. Pomocí terénní šestikolky s transportní vanou dojela skupina ke zraněnému, provedla předlékařské ošetření a stabilizovala jej pomocí vakuové dlahy.

Na šestikolce bylo dítě dopraveno k vozidlu ZZS. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Broumova a Náchoda, JSDH Broumov držela zálohu na stanici pro případ jiné mimořádné události. Přes KOPIS byla aktivována také Skalní záchranná služba.

Na silnici č. 37 v katastru části Výšinka zasahovali profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a JSDH Hajnice u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Při události byli dva lidé zraněni, postarala se o ně ZZS.

Komunikace byla zpočátku neprůjezdná, hasiči zajišťovali místo události a likvidovali uniklé provozní kapaliny. Jednotky pomohly s naložením vozidel na odtah a postaraly se o odstranění následků nehody.

Dopravní nehoda domíchávače betonu a osobního vozidla se stala v části Třebnouševes – Vinice, na místo jeli profesionální hasiči ze stanice Hořice. Jeden člověk byl při nehodě zraněn. Jednotka zajistila místo události, u osobního automobilu odpojila akumulátor a řídila dopravu v místě nehody.

Po zadokumentování místa události odtlačili hasiči osobní vůz mimo komunikaci, nákladní vozidlo odjelo po vlastní ose. Následně se jednotka postarala o úklid vozovky od střepů a úlomků.

U dopravní nehody dvou vozidel zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a JSDH Nechanice. Dodávky se střetly v obci Roudnice. Jeden člověk byl po nárazu v autě zaklíněn, hasiči ho vyprostili pomocí hydraulického nářadí a předali jej do péče zdravotnických záchranářů.

Na místě zůstala dobrovolná jednotka, která zajistila odstranění následků nehody – odtáhla jednu dodávku a zlikvidovala uniklé provozní kapaliny.