Sobota 21. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Dobruška zasahovali u požáru v ulici Na Nábřeží v Českém Meziříčí. Došlo k zahoření v jednom z pokojů v domě. Požár byl uhašen před příjezdem jednotky. Hasiči prošli pokoje s termokamerou, byly zde dřevěné stropy.

Kontrola byla negativní, žádné známky hoření už nalezeny nebyly. Vyšetřovatel příčin požárů vyčíslil škodu asi na 250 tisíc korun. Vybavení pokoje bylo zničeno kouřem. Požár vznikl od nabíječky airsoftové zbraně.

V části Panská Habrová v Rychnově nad Kněžnou došlo k dopravní nehodě jednoho osobního automobilu. Vůz se převrátil přes střechu. Jedna osoba se po příjezdu hasičů nacházela již mimo vozidlo. Hasiči jí poskytli první předlékařskou­ pomoc.

Poté se o ní postarali po svém příjezdu záchranáři. Jednotka převrátila havarovaný vůz zpět na kola. Poté provedla protipožární opatření a odpojila akumulátor. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou.

Profesionální i dobrovolní hasiči z Trutnova a dále dobrovolní hasiči z Hajnic byli povoláni do Chodské ulice v Trutnově do třípatrového domu. V objektu byl cítit kouř a sousedé se nemohli dozvonit na majitelku jednoho z bytů. Jednalo se o spálené jídlo na plotně.

Osoba byla při vědomí, ale nadýchala se kouře. Záchranáři ji převezli do zdravotnického zařízení. Byt byl poté předán příbuzným. Událost se obešla beze škody.

Profesionální i dobrovolné jednotky zasahovaly u požáru komína v části Vinary – Janovice. Jednalo se o požár trámu na půdě. Strop byl horký a tak hasiči místo ochlazovali vodou. Odkryli teplá místa a vše zkontrolovali termokamerou. Škoda byla odhadnuta asi na 50 tisíc korun.

Uchráněné hodnoty byly ve výši jednoho milionu korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči ze Smidar, Hlušic a Vinar. Dobrovolní hasiči z Nového Bydžova fungovali jako záloha na stanici.

Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Úpice byli povoláni do ulice Regnerova. Muž po návratu domů zjistil, že došlo k požáru komínu. Při příjezdu jednotek na místo již nic nehořelo, ale na místě byla ohořelá podlahová konstrukce.

Vyšetřovatel příčin požárů vyloučil komínové těleso z provozu kvůli jeho poškození. Škoda byla vyčíslena asi na dva tisíce korun. Uchráněné hodnoty jsou ve výši 200 tisíc korun.