Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Dvě jednotky profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolných hasičů z hradecké městské části Plácky vyjely v sobotu 18. března 2017 k požáru osobního vozidla v ulici Malá v Hradci Králové. Při příjezdu první jednotky na místo určení byl požár v motorovém prostoru osobního vozidla již uhašen.

Hasiči zasypali sorbentem drobný únik provozních kapalin. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na osm tisíc korun, uchráněné hodnoty na vozidle činí 90 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně technická závada.

V sobotu 18. března 2017 vyjeli profesionální hasiči z Nové Paky na pomoc s pátráním a transportem jedné zraněné osoby z nepřístupné lokality u Pecky. Hasiči zraněnou ženu uložili do vakuové matrace a transportovali ji na přístupné místo, odkud byla sanitou převezena do nemocnice.

Následně asistovali Policii ČR při pátrání po dalších osobách, které se mohli v místě pohybovat. Hasiči nakonec byli odvoláni a vrátili se zpět na svou základnu.

Jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové byla v 18:00 hodin přivolána k odstranění pohonných hmot z komunikace v ulici Jana Černého v Hradci Králové. Nafta unikla z autobusu městské hromadné dopravy a znečistila vozovku v délce zhruba jednoho kilometru.

Hasiči zasypali látku větším množství sorbentu a na dočištění silnice byl povolán speciální vůz z dopravního podniku. Jednotka se poté vrátila zpět na základnu.

Profesionální hasiči z Jaroměře vyjeli k dopravní nehodě, která se stala na silničním obchvatu u České Skalice. Při srážce dvou osobních vozidel byli zraněni tři lidé, které ošetřila a převezla záchranná služba do nemocnice.

Hasiči zajistili obě havarovaná vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Po vyšetření události Policií ČR pomohli s naložením aut na odtah. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.