Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Jednotka profesionálních hasičů z Náchoda byla přivolána k dopravní nehodě osobního vozidla, ve kterém cestovala celá rodina, a dodávky v Malém Poříčí.

Při nehodě bylo zraněno a ošetřeno záchrannou službou celkem šest osob. Hasiči zabezpečili obě vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování události Policií ČR odstranili oba vozy ze silnice a očistili povrch vozovky. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

K požáru lesního porostu a trávy došlo odpoledne u obce Bačetín. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky, dobrovolní hasiči z Dobrušky, Bačetína a Bohdašína. Požár zasáhl plochu zhruba 110 krát 90 metrů. Hasiči museli vytvořit dopravní vedení z hadic, aby se dostali v ohniskům požáru.

Pomocí osmi vodních proudů dostali požár v 15:18 hodin pod kontrolu a uhasili v 16:34 hodin. Požár nezpůsobil žádnou škodu na majetku.

Ke zranění starší ženy došlo po poledni při pálení trávy ve Vrchlabí – Podhůří. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolní hasiči z Vrchlabí 3 – Podhůří. Oheň se rozšířil na plochu zhruba 30 krát deset metrů a zranil osobu, která prováděla pálení. Žena utrpěla popáleniny na horní a dolní končetině.

Hasiči jí poskytli nezbytnou předlékařskou pomoc a po příjezdu záchranné služby byla předána k dalšímu ošetření. Požár trávy nezpůsobil škodu na majetku.

Vrchlabští profesionálové vyjeli k záchraně kočky v ulici Vančurova ve Vrchlabí. Zvíře zůstalo uvězněné mezi střechou a sádrokartonem na půdě domu. Hasiči pomocí termokamery zjistili místo s vyšší teplotou a vyřízli otvor do sádrokartonu.

Kočka mezitím utekla na jiné místo a nebylo možné se k ní dostat. Velitel zásahu rozhodl o ukončení zásahu s tím, že kočka se má jak dostat ven a není potřeba další pomoci hasičů.