Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

K požáru lesního porostu a trávy došlo odpoledne u obce Bačetín. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky, dobrovolní hasiči z Dobrušky, Bačetína a Bohdašína. Požár zasáhl plochu zhruba 110 krát 90 metrů. Hasiči museli vytvořit dopravní vedení z hadic, aby se dostali v ohniskům požáru.

Pomocí osmi vodních proudů dostali požár v 15:18 hodin pod kontrolu a uhasili v 16:34 hodin. Požár nezpůsobil žádnou škodu na majetku.

Ke zranění starší ženy došlo po poledni při pálení trávy ve Vrchlabí – Podhůří. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolní hasiči z Vrchlabí 3 – Podhůří. Oheň se rozšířil na plochu zhruba 30 krát deset metrů a zranil osobu, která prováděla pálení. Žena utrpěla popáleniny na horní a dolní končetině.

Hasiči jí poskytli nezbytnou předlékařskou pomoc a po příjezdu záchranné služby byla předána k dalšímu ošetření. Požár trávy nezpůsobil škodu na majetku.

Vrchlabští profesionálové vyjeli k záchraně kočky v ulici Vančurova ve Vrchlabí. Zvíře zůstalo uvězněné mezi střechou a sádrokartonem na půdě domu. Hasiči pomocí termokamery zjistili místo s vyšší teplotou a vyřízli otvor do sádrokartonu.

Kočka mezitím utekla na jiné místo a nebylo možné se k ní dostat. Velitel zásahu rozhodl o ukončení zásahu s tím, že kočka se má jak dostat ven a není potřeba další pomoci hasičů.

V neděli 26. března 2017 vyjeli profesionální hasiči z Náchoda k dopravní nehodě, která se stala v místní části Běloves. Při střetu dvou osobních vozidel Seat Ibiza a Opel Vectra byl zraněn řidič prvního auta. Hasiči po příjezdu na místo poskytli předlékařskou pomoc zraněnému muži a zabezpečili vozidla proti požáru.

Provozní kapaliny, které unikly z vozidel zasypali sorbentem. Po příjezdu záchranné služby byla osoba předána k dalšímu ošetření. Po dobu policejního vyšetřování hasiči řídili v místě dopravu a poté pomohli s naložením vozidel na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové vyjela k hlášenému úniku plynu v rodinném domě v ulici Růžová v Předměřicích nad Labem. Hasiči provedli pomocí speciálního přístroje kontrolní měření v kuchyni a chodbě rodinného domu, dále u hlavního uzávěru plynu a také u kanálu v ulici, ale žádnou koncentraci nebezpečného plynu nenaměřili. Jednotka se následně vrátila zpět na základnu.