Středa 17. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

K dopravní nehodě u obce Štikov vyjeli profesionální hasiči z Nové Paky a Jičína, dále dobrovolní hasiči z Nové Paky. Po nehodě osobního vozidla zůstali uvnitř zaklíněni dva lidé. Hasiči je vyprostili a předali do péče záchranné služby.

Celkem byly zraněny tři osoby, které byly záchranáři převezeny do nemocnice. Hasiči zajistili vůz proti požáru a odpojili autobaterii. Po vyšetření nehody Policií ČR pomohli s naložením auta na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Zranění dvou osob si vyžádal sobotní požár v bytové jednotce ve vrchlabské Lipové ulici. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí. Požár menšího rozsahu hasiči ještě před půlnocí uhasili a odvětrali zakouřené prostory.

Mezitím si záchranná služba převzala do péče jednašedesátiletého muže, který se nadýchal zplodin hoření a v kritickém stavu byl transportován do nemocnice. Tam byla odvezena ještě druhá osoba. Příčiny vzniku požáru šetří Policie ČR.

Čtyři jednotky hasičů likvidovaly požár lesní hrabanky v Horní Radechové. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Náchoda, dobrovolní hasiči z Horní Radechové, Červeného Kostelce a Náchoda. Oheň způsobilo nedbalostní jednání osoby, která dostatečně nezajistila místo po pálení klestí a navíc neohlásila plánované pálení.

Požár zasáhl plochu zhruba 30 krát 60 metrů a nezpůsobil škodu na majetku. Cestou od zásahu hasiči objevili tři hořící kupy trávy nedaleko místa události. Všechna ohniska požáru zlikvidovali.