Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Jednotka dobrovolných hasičů ze Žacléře vyjela na výzvu záchranné služby na pomoc osobě se zdravotními potížemi do ulice Na Pilíři v Žacléři. Místní dobrovolní hasiči mají ve své výbavě automatizovaný externí defibrilátor. Ten použili i v tomto případě a prováděli do příjezdu pozemní a letecké záchranné služby oživovací pokusy u pacienta.

Po příjezdu lékaře a záchranářů předali muže do jejich péče. Přes veškerou snahu a poskytnutou pomoc pacient na místě zemřel.

Ke střetu dvou osobních vozidel došlo včera odpoledne na křižovatce u obchodního centra v ulici Víta Nejedlého v Hradci Králové. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové. Po příjezdu na místo zjistili, že došlo k nehodě osobních vozidel Smart a Škoda Fabia.

Řidička prvního vozu utrpěla zranění a hasiči jí poskytli předlékařskou pomoc. Po příjezdu záchranářů byla předána do jejich péče. Hasiči provedli protipožární opatření u obou vozidel a usměrňovali provoz na křižovatce. Po příjezdu Policie ČR se hasiči vrátili zpět na základnu.

K požáru osobního vozidla došlo v ulici Dubina v hradecké městské části Svinary. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a místní dobrovolní hasiči. Požár v přední části vozidla zn. Opel se nejprve snažil hasit sám majitel.

Požár lokalizovali krátce před desátou hodinou večer až přivolaní hasiči. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 40 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 20 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření. Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn.

Jednotka profesionálních hasičů z Dobrušky byla přivolána záchrannou službou na pomoc osobě se zdravotními potížemi v části Kruhovka v obci Semechnice. Hasiči mají ve své výbavě automatizovaný externí defibrilátor, jehož použití v prvních minutách může být rozhodující.

Při příjezdu hasičů již na místě zasahovali záchranáři, kteří prováděli resuscitaci. Ta byla úspěšná a hasiči po stabilizaci zdravotního stavu pomohli s transportem pacienta do sanity.