Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Elektrickou požární signalizací byl hlášen požár v restauračním zařízení v areálu Hospitalu Kuks. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře a Dvora Králové nad Labem, dále dobrovolní hasiči z Hajnice a Kuksu.

Po příjezdu jednotek na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že došlo k chybnému sepnutí čidla elektrické požární signalizace. K požáru nedošlo a hasiči se následně vrátili na základny.

K hlášenému požáru rodinného domu v místní části Zliv v Libáni vyjeli profesionální hasiči Jičína, dobrovolní hasiči z Libáně a Kopidlna. Po příjezdu na místo se hasiči kvůli psovi na zahradě nemohli dostat na pozemek. Zjistili, že z přístěnku u rodinného domu vychází kouř. V domě se v tu dobu nikdo nenacházel.

Policie ČR zajistili psa na zahradě a hasiči mohli k přístěnku, ve kterém se nacházel kotel. Průzkumem bylo zjištěno, že se nejedná o požár, ale o přetopení kotle. Po zajištění místa události se všechny jednotky hasičů vrátily zpět na své základny.

Tři jednotky profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové a stanice Pražská, dále dobrovolných hasičů z hradecké místní části Třebeš vyjely k hlášenému požáru v prostoru podzemních garáží v ulici E. Beneše v Hradci Králové.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k sepnutí čidla na detekci plynu. Hasiči provedli průzkum garáží a nebyly zjištěny žádné známky úniku plynu. Jednotky se postupně vrátily zpět na své základny.

Bez zranění se obešla dopravní nehoda dvou osobních vozidel v ulici Spojovací v Hradci Králové. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská se dvěma zásahovými vozidly. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na křižovatce došlo ke střetu automobilů zn. Mazda 3 a Peugeot.

Z poškozených vozidel neunikly žádné provozní kapaliny a hasiči se po provedení protipožárního opatření vrátili zpět na svou základnu.

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem byli přivoláni na pomoc zaměstnanci místní firmy zabývající se výrobou produktů pro stavebnictví, zemědělství a obalových materiálů, kterému uvízla ruka v pracovním stroji.

Při příjezdu hasičů na místo byl muž již v péči záchranářů. Z pracovního stroje se mu podařilo ruku vyprostit vlastními silami. Hasiči asistovali záchranné službě při ošetření a po zadokumentování události se vrátili zpět na základnu.

Jedna osoba byla zraněna při dopravní nehodě, ke které došlo v ulici T. G. Masaryka v Novém Městě nad Metují. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky a místní dobrovolní hasiči. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že řidič osobního vozidla z dosud neznámých příčin narazil do zaparkovaných vozidel.

Zraněnému a otřesenému řidiči hasiči poskytli předlékařskou pomoc a následně ho předali do péče záchranné služby. Havarovaný osobní vůz zajistili proti požáru a odpojili autobaterii. Místo nehody si převzala Policie ČR k dalšímu vyšetřování a jednotky hasičů se vrátily na základny.