Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

K nehodě nákladního vozidla došlo včera odpoledne nedaleko Billy v Rychnově nad Kněžnou. Řidič z dosud nejasných příčin narazil do stromu a převrátil se s vozidlem na bok. Na místo události vyjeli místní profesionální hasiči. Ti zajistili vozidlo proti požáru a odpojili autobaterie. Řidič byl zraněn a převezen záchrannou službou do nemocnice.

Hasiči po provedeném protipožárním zabezpečení převrátili za pomoci vyprošťovacího automobilu nákladní vůz zpět na kola, odstranili poškozený strom a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny. Příčiny a okolnosti nehody šetří Policie ČR.

Jedna osoba byla zraněna při dopravní nehodě osobního vozidla u obce Všestary. U odbočky na obec Rosnice havarovalo vozidlo zn. Toyota Yaris, které skončilo v příkopu. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská. Při jejich příjezdu byla jedna zraněná osoba ve vozidle a v péči záchranářů.

Hasiči pomohli zraněné osobě z osobního vozidla do sanity, která ji následně převezla do nemocnice. Vůz zabezpečili proti požáru a úniku provozních kapalin.