Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Trutnova a dobrovolných hasičů ze Svobody nad Úpou zasahovaly v Lázeňské ulici ve Svobodě nad Úpou. Tam došlo při vyvalení části zdi k úniku zhruba dvou kubíků betonu do místního potoka.

Ještě před příjezdem hasičských jednotek se pracovníkům podařilo znečištění zlikvidovat. Hasiči zkontrolovali vodní zdroj, zda nedošlo k ohrožení životního prostředí. To se neprokázalo a jednotky se vrátily zpět na své základny.

K dopravní nehodě tří vozidel došlo odpoledne na silnici v místní části Spyta v České Skalici. Na místo nehody vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře. Při srážce vozidel zn. Mercedes Sprinter, Škoda Fabia a Ford Focus byli zraněni tři lidé, kteří byli ošetření a převezeni záchrannou službou do nemocnice.

Hasiči odpojili u vozidel autobaterie a zabránili případnému požáru. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Dvě osoby byly zraněny při střetu dvou osobních vozidel na křižovatce u Penny Marketu v Dobrušce. Jedno z vozidel skončilo na boku v příkopu. Na místo události vyjeli místní profesionální hasiči, kteří provedli předlékařskou pomoc u obou zraněných. Následně si je převzala do péče záchranná služba, která oba účastníky nehody převezla do nemocnice.

Hasiči provedli u obou automobilů protipožární opatření a vozidlo na boku převrátili zpět na kola. Následně očistili vozovku od střepů a plastových částí. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči ze stanice Pražská a hasiči HZS podniku Čepro Cerekvice zasahovali u dopravní nehody mezi obcemi Máslojedy a Hořiněves. Řidička osobního vozidla z dosud nejasných příčin vyjela ze silnice a bočně narazila do stromu.

Žena byla se zraněním převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči provedli u vozidla protipožární opatření a zamezili úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jednotka profesionálních hasičů z Náchoda byla povolána k dopravní nehodě, která se stala u obce Vysokov. Podle prvotních informací havarovalo v místě osobní vozidlo, ve kterém zůstal zaklíněný řidič. Po příjezdu hasičů na místo určení byl řidič již vyproštěn posádkou kolemjedoucího vozidla.

Zraněného muže si převzaly posádky pozemní a letecké záchranné služby Hradec Králové a poskytly mu nezbytnou pomoc. Hasiči zasypali sorbentem provozní kapaliny, které znečistily povrch vozovky. Po zajištění pacienta hasiči asistovali záchranářům s jeho transportem. Po vyšetření nehody Policií ČR naložili vozidlo na odtah a očistili vozovku od použitého sorbentu, střepů a plastů. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Obě hradecké jednotky profesionálních hasičů z centrální stanice a stanice Pražská, dále jednotka dobrovolných hasičů z hradecké městské části Třebeš byly přivolány k hlášenému úniku plynu v komplexu podzemních garáží v ulici E. Beneše v Hradci Králové.

Hasiči provedli průzkum garáží a nezjistili žádný únik plynu. Jednalo se o chybné sepnutí čidla na detekci plynu. Jednotky se postupně vrátily zpět na své základny.