Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí zasahovali u dopravní nehody v Rybné nad Zdobnicí. Osobní vozidlo Mazda zde na namrzlé vozovce sjelo do příkopu a převrátilo se na střechu. Hasiči zajistili vozidlo a řídili v místě události kyvadlově dopravu.

Automobil poté vyprostili zpět na kola na komunikaci. Jednotky cestou k této události potkaly další osobní automobil značky Peugeot 306 zapadlý v příkopu. K tomuto vozu se později vrátily a také jej dostaly zpět na vozovku. Ke zranění osob nedošlo ani u jedné z událostí.

Dobrovolní hasiči z Borohrádku byli přivoláni k otevření dveří v bytě v ulici Družstevní v Borohrádku. Malé dítě se uzamklo v koupelně, kde se poranilo. Hasiči dveře násilím otevřeli. Poté poskytli dítěti, které si pořezalo ruce od rozbité skleničky, první pomoc.

Do bytu se také dostavili profesionální hasiči z Holic. Jednotka přivolala na místo zdravotnickou záchrannou službu, která po příjezdu dítě ošetřila.

Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Nechanic zasahovali při dopravní nehodě nákladního vozidla, který sjel do příkopu ve Starých Nechanicích. Nákladní vůz poškodil sloup telefonního vedení, o čemž byla informována firma Telefónica.

Došlo k úniku několika desítek litrů oleje. Část oleje hasiči zachytili do nádob, zbylý uniklý olej byl uklizen. O situaci byla informována Česká inspekce životního prostředí. Jednotky pomohly s přeložením nákladu na náhradní vozidlo. Poté jednotky pomohly odtahové službě s vyproštěním nákladního automobilu. Ke zranění osob nedošlo. Po 16. h byla komunikace v místě nehody zcela zprůjezdněna.