Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Nechanic zasahovali při dopravní nehodě nákladního vozidla, který sjel do příkopu ve Starých Nechanicích. Nákladní vůz poškodil sloup telefonního vedení, o čemž byla informována firma Telefónica.

Došlo k úniku několika desítek litrů oleje. Část oleje hasiči zachytili do nádob, zbylý uniklý olej byl uklizen. O situaci byla informována Česká inspekce životního prostředí. Jednotky pomohly s přeložením nákladu na náhradní vozidlo. Poté jednotky pomohly odtahové službě s vyproštěním nákladního automobilu. Ke zranění osob nedošlo. Po 16. h byla komunikace v místě nehody zcela zprůjezdněna.

Profesionální hasiči z Jičína, Nové Paky a dobrovolní hasiči z Pecky zasahovali při dopravní nehodě osobního automobilu, který narazil do mostku v Bělé u Pecky. Na místě se nikdo nenacházel, proto byl povolán policejní psovod se psem. Policie České republiky řidiče dohledala a byl přivezen na místo nehody.

Poté byl odvezen do nemocnice na ošetření. Hasiči vozidlo, které sjelo do potoka, pomocí vyprošťovacího automobilu vyprostili.

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolní hasiči z Hajnice zasahovali při dopravní nehodě dvou osobních automobilů, ke které došlo v Nových Kocbeřích. Jedna osoba utrpěla lehčí zranění a byla odvezena zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice.

Obě vozidla blokovala silnici a ta byla v obou směrech na několik desítek minut zcela neprůjezdná. Hasiči odpojili na vozidlech autobaterie a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Poté vozidla odstavili mimo komunikaci a pomohli s jejich naložením na odtah.