Středa 22. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Nechanic zasahovali při dopravní nehodě nákladního vozidla, který sjel do příkopu ve Starých Nechanicích. Nákladní vůz poškodil sloup telefonního vedení, o čemž byla informována firma Telefónica. Došlo k úniku několika desítek litrů oleje.

Část oleje hasiči zachytili do nádob, zbylý uniklý olej byl uklizen. O situaci byla informována Česká inspekce životního prostředí. Jednotky pomohly s přeložením nákladu na náhradní vozidlo. Poté jednotky pomohly odtahové službě s vyproštěním nákladního automobilu. Ke zranění osob nedošlo. Po 16. h byla komunikace v místě nehody zcela zprůjezdněna.

Profesionální hasiči z Nového Bydžova vyjížděli do vesnice Skochovice, kde došlo k převržení nakladače technických služeb. Jedna osoba utrpěla těžké zranění a byla předána do péče zdravotnické záchranné služby.

Hasiči ošetřili jednu poraněnou osobu. Ta se při pomoci s vyprošťováním řidiče nakladače pořezala o sklo. Technické služby zajistily zvednutí nakladače zpět na kola a hasiči uklidili uniklý olej.

Profesionální hasiči z Nové Paky zasahovali při střetu dvou osobních automobilů, ke kterému došlo u obce Vidochov. Tři osoby byly zraněny a odvezeny zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. Hasiči provedli na vozidlech protipožární opatření. Provoz na komunikaci byl v obou směrech na dvacet minut zcela zastaven.

Hasiči uklidili z vozovky uniklé provozní kapaliny pomocí sorbentu. Poté byl zprůjezdněn jeden jízdní pruh a jednotka řídila v místě nehody dopravu kyvadlově. Také pomohla s naložením vozidel na odtah a krátce před 19. h odjela zpět na stanici.

Jednotka hasičů z Horního Maršova byla povolána k nehodě dvou osobních vozidel do Janských Lázní, jedno z vozidel zůstalo po srážce na vozovce, druhé pak převrácené na střechu ve srázu pod silnicí. Jednotka provedla kontrolu zdravotního stavu přepravovaných osob, zajistila jim termofolií dostatečný komfort.

Hasiči usměrňovali dopravu, řešili únik provozních kapalin a po vyšetření nehody Policií ČR pomohli naložit jedno z havarovaných aut na vozidlo odtahové služby, závěrem uklidili komunikaci.

Profesionální hasiči z Trutnova vyjížděli k dopravní nehodě nákladního automobilu a autobusu, která se stala v Jívce. Obě vozidla, při snaze o vyhnutí se, skončila v příkopu. Došlo k úniku přibližně 40 l nafty do půdy, o čemž byli informováni pracovníci České inspekce životního prostředí a Životního prostředí Trutnov.

Hasiči převrátili vozidlo na kola a poté jej vyprostili zpět na komunikaci. Autobus byl také vytažen. Jednotka uklidila vozovku. Na místo se dostavila Správa a údržba silnic k odbagrování naftou zasažené zeminy. Ke zranění osob nedošlo.

Dobrovolní hasiči z Nového Bydžova a profesionální hasiči z Jičína zasahovali u dopravní nehody osobního automobilu, ke které došlo ve Starém Bydžově. Vozidlo vyjelo mimo vozovku do příkopu a převrátilo se na střechu. Hasiči ošetřili řidičku, která utrpěla několik škrábanců na hlavě.

Poté byla odvezena sanitou do nemocnice. Po došetření nehody Policií České republiky jednotky převrátily vozidlo zpět na kola a uklidily komunikaci.