Neděle 12. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí vyjížděli k dopravní nehodě osobního automobil, který sjel do příkopu ze silnice mezi Domašínem a Solnicí. Hasiči vozidlo zabezpečili proti požáru a proti úniku provozních kapalin.

Řidič vozidla nebyl zraněn a zajistil si odtah automobilu. Komunikace byla v jednom směru neprůjezdná a hasiči řídili v místě nehody dopravu. Uklidili vozovku a krátce po 7. h odjeli zpět na stanici.

Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči z Jičína a Kopidlna zasahovali u dopravní nehody dvou osobních automobilů Škoda Octavia v Kopidlně. Jedna osoba zůstala zaklíněná ve vozidle, hasiči ji bez použití hydraulického náčiní vyprostili. Oba řidiči byli předáni do péče zdravotnické záchranné službě.

Jeden byl ošetřen na místě, druhého pomohli hasiči naložit do sanitky a byl odvezen do nemocnice. Komunikace byla v místě nehody zcela neprůjezdná, v 16:13 h byla zprůjezdněna v jednom pruhu. Po vyšetření události Policií České republiky jednotky uklidily vozovku a provoz byl v 16:30 h zcela obnoven v obou směrech.