Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Dvě osoby byly zraněny při dopravní nehodě osobního vozidla u obce Olešnice. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že řidič z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice a narazil do stromu.

Dvoučlenná posádka byla zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči provedli protipožární opatření a zamezili úniku provozních kapalin. Po zadokumentování události Policií ČR vyprostili a pomohli naložit havarovaný vůz na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Tři jednotky profesionálních hasičů z Jičína, dobrovolných hasičů z Kopidlna a Libáně vyjely k hlášenému požáru chalupy v obci Mlýnec. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že hoří část střešní krytiny u komínového tělesa. Hasiči dostali požár rychle pod kontrolu a zabránili tak jeho šíření na celou střechu a další části chalupy.

Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 10 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Trutnova a dobrovolných hasičů z Mladých Buků vyjely o půlnoci k hlášenému požáru sloupu elektrického vedení u železniční trati v Kalné Vodě. Hasiči museli jít podél trati zhruba 100 metrů, než dorazili ke sloupu, u kterého došlo k poškození izolátoru.

K plamennému hoření nedošlo, ale poškození mělo za následek výpadek elektrické energie v obci. Hasiči na místo povolali pracovníka pohotovostní služby el. závodů, který závadu odstranil.

Jednotka profesionálních hasičů z Trutnova byla v 18:38 hodin přivolána k dopravní nehodě pěti osobních vozidel v trutnovské městské části Horní Staré Město. Při nehodě byli zraněni dva lidé, kterým poskytl předlékařskou pomoc projíždějící řidič dopravní zdravotní služby.

Obě zraněné osoby byly následně předány do péče záchranné služby a odvezeny na vyšetření do nemocnice. Hasiči u tří havarovaných aut odpojili autobaterie a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny. Pro potřeby policejního vyšetřování nasvítili místo nehody, poté odtáhli vozidla ze silnice a očistili komunikaci. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

K dopravní nehodě osobního vozidla došlo dopoledne na hlavní silnici č. I/35 u Hradce Králové. Nedaleko kruhového objezdu u bývalého ČKD havarovala řidička osobního vozidla Citroën, která narazila do sloupu veřejného osvětlení. Se zraněním byla žena převezena záchrannou službou do nemocnice. Profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská zajistili vůz proti požáru a odpojili autobaterii. Na místo povolali pracovníky Technických služeb Hradec Králové, kteří zajistili poškozený sloup.