Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Tři jednotky profesionálních hasičů z Náchoda, dobrovolných hasičů z Červeného Kostelce a hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Nymburk vyjely ke střetu osoby s vlakem na železniční trati u Lhoty za Červeným Kostelcem.

Hasiči poskytli zraněné osobě předlékařskou pomoc a asistovali záchranářům při dalším ošetřování postiženého. Po zajištění a vyšetření byla zraněná osoba transportována do sanity a převezena do nemocnice. Příčiny a okolnosti nehody šetří Policie ČR a Drážní inspekce.

Dvě osoby byly zraněny při dopravní nehodě osobního vozidla u obce Olešnice. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že řidič z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice a narazil do stromu.

Dvoučlenná posádka byla zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči provedli protipožární opatření a zamezili úniku provozních kapalin. Po zadokumentování události Policií ČR vyprostili a pomohli naložit havarovaný vůz na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Tři jednotky profesionálních hasičů z Jičína, dobrovolných hasičů z Kopidlna a Libáně vyjely k hlášenému požáru chalupy v obci Mlýnec. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že hoří část střešní krytiny u komínového tělesa. Hasiči dostali požár rychle pod kontrolu a zabránili tak jeho šíření na celou střechu a další části chalupy.

Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 10 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.