Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Police nad Metují zasahovali v dopoledních hodinách při dopravní nehodě osobního automobilu a nákladního automobilu, která se stala v ulici Na Splachově v Polici nad Metují. Hasiči odpojili na vozidle autobaterii a provedli protipožární opatření. V místě události řídili do příjezdu Policie České republiky dopravu. Došlo k úniku provozních kapalin, který hasiči uklidili. Nikdo nebyl zraněn.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové, ze stanice Pražská a hasiči Správy železničních dopravních cest České Třebové a Nymburku zasahovali v ranních hodinách při dopravní nehodě, při které došlo ke srážce vlaku a osobního automobilu na trati poblíž Březhradu. Řidič osobního vozidla byl zraněn a ošetřen zdravotnickou záchrannou službou. Hasiči zajistilo místo události. Provoz na trati byl uzavřen na více než dvě hodiny.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Častolovic a Týniště nad Orlicí zasahovali v Týništi ve večerních hodinách při požáru větví určených na štěpkování. Hasiči požár uhasili třemi C proudy. Čerpací stanoviště jednotky zřídili na koupališti v Týništi. Jednalo se o hromadu větví na ploše 30 × 10 m. Lesníci poskytli nakladač s rukou k rozhrnutí doutnající hromady, která byla poté dohašena. Požár se obešel beze škod.

Profesionální hasiči z Jičína zasahovali po poledni u dopravní nehody osobního automobilu a nákladního automobilu, která se stala v Jičíně v části Holínské Předměstí. Jedna zraněná osoba byla ošetřena zdravotnickou záchrannou službou na místě, druhá zraněná osoba byla převezena do nemocnice. Z korby nákladního automobilu se sypalo obilí, hasiči provizorně zamezili úniku. Policie České republiky řídila v místě nehody dopravu. Náklad byl přeložen na náhradní vozidlo.