Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou zasahovali v pátek v ranních hodinách při dopravní nehodě osobního automobilu, který skončil převrácený na střeše v příkopě v obci Javornice. Hasiči vyprostili řidičku z vozidla a předali k ošetření zdravotnické záchranné službě.

Ta zraněnou osobu odvezla do nemocnice. Hasiči vozidlo převrátili zpět na kola, provedli protipožární opatření a uklidili komunikaci. Doprava byla v místě nehody řízena kyvadlově.

Poblíž Semonice u Jaroměře došlo ke střetu dvou osobních automobilů značek Škoda Octavia a Peugeot 106. V prvním vozidle cestovali dva muži a v druhém samotná řidička. Po nárazu skončila obě vozidla v příkopu mimo vozovku. Hasiči z Jaroměře po příjezdu na místo provedli protipožární opatření, osoby vyprostili a předali do péče Zdravotnické záchranné služby.

U řidiče Škody Octavia bylo nutné použít vyprošťovací nástroje a jeho zdravotní stav se jevil jako nejvážnější. Kvůli zásahu v nočních hodinách za snížené viditelnosti použili hasiči také osvětlovací rampu napojenou na elektrocentrálu.