Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové vyjížděli k dopravní nehodě dvou osobních automobilů a nákladního automobilu, která se stala v ulici A. Dvořáka v Hradci Králové.

Jedna osoba utrpěla zranění a hasiči ji museli ve spolupráci se zdravotnickou záchrannou službou z vozidla vyprošťovat. Následně byla osoba převezena sanitkou do nemocnice. Hasiči předali místo události Policii České republiky a odjeli.

Profesionální hasiči z Trutnova byli přivoláni do ulice Kladská v Bohuslavicích k dopravní nehodě osobního automobilu, který skončil převrácený na střeše. Z vozidla unikaly pohonné hmoty, vytékající olej hasiči jímali do kanystru.

Do příjezdu Policie České republiky hasiči kyvadlově řídili dopravu. Poté byla na pár minut z důvodu vyprošťování automobilu komunikace zcela uzavřena. Nehoda se obešla bez zranění.

Dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují likvidovali po poledni olejovou skvrnu na komunikaci ve vsi Vrchoviny u Nového Města nad Metují. Jednalo se o 25 l technického oleje, který unikl z vozidla, menší část oleje se dostala i do kanalizace.

Hasiči olej zlikvidovali pomocí sorbentu a na potok dali sorbční desku k zachycení případného úniku oleje do vody. Technické služby zajistili odtah vozidla a likvidaci oleje z kanalizace. O události byla informována Česká inspekce životního prostředí.