Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální jednotka hasičů z Rychnova nad Kněžnou byla povolána do části Bílý Újezd – Masty, kde ulétl majitelce papoušek kakadu. Papoušek byl v asi 15m výšce na stromě, v koruně se zachytil za postroj a nebyl schopen dalšího pohybu.

Hasiči se dostali ke zvířeti pomocí lanové techniky, vysvobodili ho a umístili opatrně do transportního vaku, který poskytla majitelka. Pak ho lezci spustili po laně na zem. Papouška si v pořádku a bez zranění převzala majitelka.

Na Slezském Předměstí zajistili profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové místo dopravní nehody, na silnici č. 11 se střetla dvě osobní vozidla. Obě auta skončila mimo vozovku, jedno z nich bylo převrácené na střeše.

Zdravotnická záchranná služba si převzala do péče celkem šest lidí, z toho dvě děti. Jednotka zabezpečila havarované vozy, provedla na nich opatření proti vzniku požáru a předala místo zásahu policistům.

K požáru osobního vozidla Chrysler Grand Voyager vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Trutnov a JSDH Horní Maršov. Auto jelo z Vrchlabí směrem na Janské Lázně, posádka už v Černém dole cítila zápach, který zesílil, když projížděli kolem Hoffmanovy boudy.

Zde už řidič vozidlo zastavil, a v tu chvíli uviděl stoupat z vozu kouř. Naštěstí se podařilo požár rychle zahasit pomocí hasicího přístroje, a to ještě před příjezdem jednotek hasičů. I v tomto případě bude na vině zřejmě technická závada. Škoda byla vyčíslena asi na 10 tisíc korun.

Na silnici č. 32 mezi obcemi Jičíněves a Staré Místo havarovala tři osobní vozidla. Na místo události byla vyslána profesionální jednotka hasičů z Jičína. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, jednotka zajistila místo zásahu a provedla protipožární opatření.

Z jednoho vozu unikaly provozní náplně, hasiči je zlikvidovali pomocí sorpční látky. Dva vozy byly následně odtaženy mimo komunikaci, třetí byl schopen další jízdy.