Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Na dálnici D11 na úrovni části Lučice došlo k dopravní nehodě osobního automobilu, který vyjel mimo dálniční těleso do příkopu. Řidič vyvázl z nehody bez zranění, v době příjezdu hasičů na místo události byl už ve vozidle odtahové služby.

Místo události zajistili profesionální hasiči ze stanice Nový Bydžov a JSDH Chlumec nad Cidlinou. Havarovaný vůz byl zabezpečen, místo zásahu si posléze převzali policisté, o úklid se postaral správce komunikace.

Na silnici č. 14 v ulici Na Táboře v Novém Městě nad Metují odstranili následky dopravní nehody dodávky profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Nové Město nad Metují. Vozidlo VW Transporter leželo na boku v silnici, kde tvořilo překážku v provozu.

Jednotky havarované auto zajistily proti vzniku požáru a zamezily úniku provozních náplní. Při události nebyl nikdo zraněn. Hasiči srovnali vůz pomocí navijáku zpět na kola, dodávka byla naložena na odtah. Jednotky se poté postaraly o úklid vozovky.

V katastru obce Červený Kostelec – Olešnice zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Červený Kostelec u dopravní nehody osobního vozidla. Automobil se převrátil při nehodě přes střechu a zůstal ležet na boku mimo komunikaci.

Hasiči zabezpečili místo zásahu a zajistili vůz proti vzniku požáru i úniku provozních kapalin. Po zadokumentování nehody policisty se jednotky postaraly o vyproštění havarovaného vozidla, ponechaly ho mimo komunikaci a vozovku uklidily.

Do Havlíčkovy ulice v Borohrádku mířili v neděli večer profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Borohrádek. Na tísňovou linku se obrátil oznamovatel s tím, že došlo k požáru stropu v rodinném domě. Požár se podařilo uhasit před příjezdem jednotek, přítomnost dalších skrytých ohnisek vyloučili hasiči po průzkumu pomocí termokamery.

Prostory domu byly odvětrány přirozenou cestou. Příčina události se vyšetřuje, škoda byla stanovena asi na 10 tisíc korun. Rychlý zásah uchránil hodnoty ve výši asi 2,5 milionu korun.

Dvě jednotky hasičů odstranily následky dopravní nehody osobního automobilu, který havaroval na silnici č. 308 u obce Libřice a skončil mimo vozovku na střeše. Dva lidé, kteří ve voze cestovali, skončili v péči zdravotnické záchranné služby.

Hasiči zabezpečili místo zásahu, na vozidle provedli opatření proti vzniku požáru a postarali se o úklid vozovky. Místo zásahu si převzala Policie ČR. U nehody zasahovali profesionální hasiči ze stanice Jaroměř a JSDH Černilov.