Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Zakouřený dvůr a kouř z oken, tak znělo oznámení události v ulici Boženy Němcové ve Dvoře Králové nad Labem. Na místo vyjela profesionální jednotka hasičů ze stanice Dvůr Králové nad Labem a JSDH Bílá Třemešná.

Průzkumem hasiči zjistili, že došlo jen k připálení potravin v hrnci. Nikdo nebyl zraněn, hasiči prostory odvětrali. Poplach byl vyhlášen i JSDH Žireč a Verdek, síly a prostředky na místě však byly dostačující a jednotky se vrátily na základny.

U mateřské školy ve Skuhrově nad Bělou došlo k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Jedno vozidlo zůstalo převrácené, kolemjdoucí z něj vytáhli jednoho člověka před příjezdem hasičů. Osoba byla předána do péče ZZS a hasiči zajistili místo zásahu.

U auta odpojili akumulátor a zasypali uniklé provozní náplně. Poté se jednotka postarala o úklid vozovky a zprůjezdnila ji. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou.

Náchodská profesionální jednotka zasahovala v domě v ulici Pražská, kde byl na chodbě cítit plyn. Existovalo podezření, že plyn uniká přímo v jednom z bytů. Jednotka se dostala dovnitř, zde objevila zapnutý plynový sporák.

Hasiči zařízení vypnuli a bytové i společné domovní prostory odvětrali. Evakuace obyvatel celého domu nebyla nutná, své byty opustili na krátkou dobu pouze čtyři lidé z patra, kde k úniku došlo. Nikdo nebyl zraněn.