Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Na silnici č. 35 zasahovala profesionální jednotka ze stanice Hradec Králové – Pražská u dopravní nehody osobního a nákladního vozu. Nehoda se stala na úrovni části Rozběřice. Osobní automobil skončil po nárazu v příkopu, nákladní zůstal stát na silnici.

Hasiči zajistili místo události, o jednu zraněnou osobu se postarali zdravotničtí záchranáři. Dále jednotka havarované dopravní prostředky zabezpečila a provedla úklid komunikace.

Policisté na lince 158 přijali oznámení o dopravní nehodě v Turnově v ulici Přepeřská, kde došlo ke střetu motocyklisty s osobním vozidlem. Na místě nyní zasahují všechny složky Integrovaného záchranného systému a na místo letí i posádka s vrtulníkem Letecké záchranné služby Libereckého kraje.

Motocyklista při střetu s vozidlem utrpěl blíže dosud nespecifikované zranění. Policisté z Dopravního inspektorátu v Semilech šetří veškeré okolnosti celé události.

Na silnici č. 303 u Jetřichova havaroval osobní automobil, který skončil mimo komunikaci převrácený na střechu. Ve voze byla jedna osoba, ta se nacházela při příjezdu hasičů už mimo havarovaný vůz, do péče si ji převzala posádka zdravotnické záchranné služby.

Profesionální jednotka hasičů z Broumova a JSDH Police nad Metují zabezpečily místo zásahu, zajistily převrácené vozidlo a předaly místo zásahu policistům.

V obci Lično havaroval ve večerních hodinách osobní automobil, nehoda se obešla bez zranění. Z vozidla unikly provozní náplně, které hasiči zasypali sorbentem, dále odpojili akumulátor. V místě nehody bylo poškozeno dopravní značení a částečně i chodník.

Na závěr pomohla jednotka s naložením havarovaného auta na odtah a postarala se o úklid vozovky. Při nehodě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou.

K nehodě tří osobních vozidel vyjížděli do Podůlší profesionální hasiči ze stanice Jičín. Ke střetu došlo na silnici č. 35. Při nehodě byli zraněni dva lidé z jednoho vozu, ostatní posádky vyvázly bez zranění. Jednotka pomohla s poskytováním přednemocniční pomoci a transportem pacientů do vozidel ZZS.

Komunikace byla zpočátku neprůjezdná, poté byl provoz obnoven kyvadlově. Hasiči zajistili havarované automobily, zlikvidovali uniklé provozní kapaliny, postarali se o odstranění následků nehody a úklid komunikace.