Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Tři lidé se zranili při dopravní nehodě osobního vozidla, které havarovalo na silnici č. 303 v lokalitě Pasa. Auto skončilo na boku v příkopu, hasiči jej zajistili a zachytávali mírný únik pohonných hmot. Zraněné si převzala do péče zdravotnická záchranná služba.

Hasiči se po došetření ze strany Policie ČR postarali o vyproštění havarovaného automobilu, vytáhli ho pomocí navijáku a odstavili mimo vozovku. Na místě zasahovala profesionální jednotka ze stanice Broumov.

V části Prostřední Staré Buky zasahovaly čtyři jednotky hasičů u požáru komínového tělesa. Topidlo bylo odstaveno a hasiči museli rozebrat část střechy kolem komína, aby zkontrolovali, zda se požár nikam nerozšířil. Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu po 21. hodině.

Škoda byla vyčíslena asi na 10 tisíc korun, díky včasnému zásahu se podařilo jednotkám požární ochrany uchránit hodnoty představující asi 2 miliony korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Trutnov a JSDH Hajnice, Pilníkov a Trutnov – Horní Staré Město.