Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Trutnovská profesionální jednotka byla vyslána do ulice V Aleji, kde mělo dojít k požáru zaparkovaného osobního automobilu. Hořet začalo v interiéru vozu krátce po předchozí jízdě. Naštěstí se povedlo požár dostat rychle pod kontrolu kolegům majitele, kteří vozidlo pomocí hasicího přístroje uhasili.

Trutnovská jednotka provedla následnou kontrolu pomocí termokamery a odpojila akumulátor. Příčinou vzniku události byla technická závada na elektroinstalaci vozidla. Škoda byla předběžně odhadnuta asi na 20 tisíc korun.

Profesionální jednotky ze stanice Hořice a centrální stanice Hradec Králové byly vyslány k ohlášenému úniku pohonných hmot z cisterny převážející benzín. K úniku došlo vlivem technické závady v Hořicích.

Hradecká jednotka se dostavila na místo s chemickým kontejnerem vybaveným technickými prostředky pro čerpání a likvidaci nebezpečných látek a zároveň s technickým kontejnerem s nádržemi na pohonné hmoty. Z cisterny museli hasiči benzín odčerpat, následně se postarali o úklid vozovky.