Neděle 28. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Na silnici č. 14 havaroval v Rudníku osobní automobil, vyjel mimo vozovku a zůstal ležet převrácený na střeše v potoce. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Na místo vyjela profesionální jednotka z Vrchlabí a zároveň profesionální jednotka z Trutnova s vyprošťovacím automobilem.

Hasiči havarovaný vůz zabezpečili a zkontrolovali ho na případný únik provozních kapalin. Auto se podařilo jednotkám vyprostit zpět na komunikaci, silnice byla během provádění vyprošťovacích prací uzavřena.

V části Žacléř – Prkenný Důl havaroval osobní automobil, který zůstal převrácený na bok v příkopu nad potokem. Na místo vyjela profesionální jednotka ze stanice Trutnov a JSDH Žacléř. Vozidlo bylo zajištěno, hasiči jej zkontrolovali na případný únik provozních kapalin, nikdo nebyl ani zraněn.

Vzhledem k tomu, že se havarovaný automobil nacházel v bezprostřední blízkosti vodního toku, aby nedošlo k jeho znečištění, vyprostily jednotky pomocí jeřábu auto zpět na komunikaci.

Profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a místní dobrovolná jednotka z Javornice vyjížděli k požáru sazí v komíně domu. Hasiči viděli létat z komína jiskry, prováděli průzkum z půdních prostor domu, zároveň ustavili na komunikaci vedoucí před domem výškovou techniku.

Saze se podařilo srazit, jednotky vybraly žhavý materiál a zkontrolovali těleso, zda nedošlo k jeho poškození. Topidlo bylo vyřazeno z užívání, majiteli byl nařízen dvoudenní dohled. Událost se obešla bez škody na majetku.