Neděle 12. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Čtyřem jednotkám hasičů byl vyhlášen poplach kvůli ohlášenému požáru drážní budovy v ulici Nádražní v Hronově. Průzkumem hasiči zjistili, že došlo k zahoření na plášti objektu, konkrétně se jednalo o rozvaděč. Požár byl do hodiny od ohlášení události kompletně zlikvidován.

Výše škody i příčina vzniku je předmětem vyšetřování. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z Náchoda, JSDH Hronov, Velké Poříčí a drážní jednotka z České Třebové.

Do ulice Komenského v Týništi nad Orlicí vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Týniště nad Orlicí. Oznamovatel hlásil na tísňovou linku podezřelý zápach na chodbě bytového domu. Hasiči provedli evakuaci jednoho nadzemního podlaží, kde byl zápach cítit.

Průzkumem pak bylo zjištěno, že v jednom z bytů prováděl obyvatel čištění potrubí pomocí kyseliny, která začala chemicky reagovat. Prostory byly odvětrány, osoba byla poučena, obyvatelé se mohli vrátit v pořádku domů.

Na silnici č. 285 v katastru části Rychnovek zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře u dopravní nehody osobního vozidla. Auto sjelo ze srázu, mělo se několikrát přetočit přes střechu a skončilo v lesíku převrácené na bok.

Jedna zraněná osoba byla v péči zdravotnické záchranné služby. Hasiči zabezpečili havarovaný automobil a zajistili místo události, to si následně převzali policisté. Odtah si zajistil majitel vozidla.