Pondělí 20. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

U nákupního centra na ulici Víta Nejedlého v Hradci Králové se rozezněla elektrická požární signalizace. Hasiči průzkumem zjistili, že došlo k zahoření kartonových krabic na venkovní ploše.

Vzhledem k tomu, že se jednalo o odpad, byla škoda nulová. Na místě zasahovali profesionální hasiči z královéhradecké centrální stanice, profesionální hasiči ze stanice HK – Pražská a JSDH Třebeš i Malšova Lhota byly odvolány po cestě k zásahu.

V části Hronov – Zbečník, v ulici Padolí, zasahovali hasiči ze tří jednotek, mělo zde dojít k požáru části rodinného domu. Průzkumem hasiči zjistili, že šlo o požár plastového okna, které se pokoušel hasit soused před příjezdem jednotek.

Ty následně místo dohasily a těsně před 20. hodinou byla oznámena likvidace události. Příčinou vzniku požáru byla zřejmě nedbalost, škoda je vyčíslena asi na 15 tisíc korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Hronov a Velké Poříčí.

Na silnici č. 37 na úrovni části Březhrad došlo k dopravní nehodě dvou osobních vozidel a motocyklu. Místo nehody zabezpečovala profesionální jednotka z královéhradecké centrály. Zdravotnická záchranná služba měla v péči celkem tři osoby, hasiči pomohli s jejich ošetřením. Jeden ze zraněných pacientů byl následně transportován do zdravotnického zařízení letecky.

Komunikace byla ve směru do Hradce Králové uzavřena, po odletu letecké záchranné služby byl provoz částečně obnoven. Po zadokumentování místa události policií provedla královéhradecká jednotka úklid místa nehody.