Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

K dopravní nehodě dvou dodávek vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové a JSDH Černilov. K události došlo na silnici č. 308 mezi Černilovem a Libřicemi. Posádky vozidel vyvázly bez zranění. Jednomu z vozidel mělo ulétnout za jízdy kolo a narazilo do druhého.

Hasiči místo události zabezpečili a zajistili dopravní prostředky. Na místě zůstala černilovská dobrovolná jednotka, která se po zadokumentování místa policií postarala o odstranění následků nehody.

Na silnici č. 37 mezi Kocbeřemi a Výšinkou havarovala tři osobní vozidla. Na místo nehody byli vysláni profesionální hasiči z královédvorské stanice a JSDH Hajnice. Automobily našli hasiči částečně mimo komunikaci, účastníky nehody prohlédla zdravotnický záchranná služba a jednu zraněnou osobu převezla do zdravotnického zařízení.

Hasiči provedli na havarovaných vozech protipožární opatření a postarali se o úklid vozovky.

Na silnici č. 295 v části Hořejší Vrchlabí zasahovali profesionální hasiči ze stanice Vrchlabí a JSDH Špindlerův Mlýn. V místě došlo k uvolnění kamenní ze skály nad silnicí a pádu do vozovky, jeden jízdní pruh musel být uzavřen.

Jednotky zajišťovaly odklizení kamení z komunikace. Protože hrozilo další uvolnění části skály, strhávali zbytky úlomků hasiči pomocí vodního proudu. Silničáři následně zajistili osazení komunikace dopravním značením pro snížení rychlosti.