Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Hořická profesionální jednotka odstranila následky dopravní nehody osobního automobilu, který havaroval na silnici č. 35 v Ostroměři. U vozidla byla proražena pneumatika a najelo na obrubník, přičemž došlo k proražení olejové vany a úniku kapaliny.

Hasiči havarovaný vůz zabezpečili proti vzniku požáru, odpojili u něj akumulátor a zasypali olej sorbentem. Posléze pomohla jednotka s naložením auta na odtah a postarala se o úklid vozovky.

V ulici Solidarity zasahovali profesionální hasiči z Broumova u ohlášeného požáru oleje na pánvi. Při příjezdu hasičů na místo události už k plamennému hoření nedocházelo. Prostory byly odvětrány, nikdo nebyl zraněn.

Škoda po požáru byla stanovena asi na 20 tisíc korun. Na místo vyslalo operační středisko také jednotku dobrovolných hasičů z Meziměstí, síly a prostředky na místě události byly však dostačující, proto se jednotka po cestě k zásahu vrátila na základnu.

K dopravní nehodě osobního automobilu vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Trutnov a JSDH Hajnice. Vozidlo havarovalo na silnici mezi Trutnovem a Starým Rokytníkem, vyjelo mimo komunikaci a narazilo do stromu.

Jeden člověk musel být na místě resuscitován, následně byl přenesen do vrtulníku letecké záchranné služby a transportován do zdravotnického zařízení. Hasiči dále zajistili havarované vozidlo a zkontrolovali jej na únik provozních kapalin.