Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Na silnici č. 298 mezi Očelicemi a Opočnem odstranili profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Opočno následky dopravní nehody osobního automobilu, který zůstal po nehodě mimo komunikaci převrácený na střechu, opřený o zábradlí mostku.

Tříčlenná posádka skončila v péči zdravotnické záchranné služby. Hasiči zabezpečili vozidlo, zajistili jej proti dalšímu pohybu a usměrňovali provoz na komunikaci. Dále zkontrolovali vozidlo, zda z něj neunikají provozní kapaliny. Místo zásahu si převzali policisté.

Tři jednotky hasičů byly zalarmovány kvůli ohlášenému požáru domácího spotřebiče – myčky v rodinném domě v části Teplice nad Metují – Bohdašín. Mezitím než přijeli hasiči na místo události, vynesli majitelé myčku před rodinný dům. Jednotky následně zkontrolovaly prostor kuchyně, kde zůstala mírně ohořelá podlaha.

Škoda byla vyčíslena asi na 25 tisíc korun, příčinou byla zřejmě technická závada. K požáru byli vysláni profesionální hasiči z Broumova a JSDH Meziměstí a Teplice nad Metují.

Trutnovská profesionální jednotka a JSDH Police nad Metují vyprošťovaly osobní vozidlo, které skončilo převrácené na střechu v potoce v lokalitě Dolní Vernéřovice. Dva lidé z havarovaného auta byli při příjezdu hasičů v nedalekém domě v teple, do péče si je převzala zdravotnická záchranná služba.

Hasiči zabezpečili převrácené vozidlo a na potok nasadili sorpční hady kvůli možnému úniku provozních náplní. Pomocí vyprošťovacího automobilu byl pak vůz z potoka vytažen a odklizen, aby nepřekážel provozu na komunikaci.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Týniště nad Orlicí odstranili následky dopravní nehody osobního automobilu, který havaroval v katastru části Dlouhá Louka. Auto zůstalo po nehodě převrácené na střechu a tvořilo překážku na komunikaci.

Jedné osobě poskytli hasiči první předlékařskou pomoc, dále byla předána do péče ZZS. Jednotky otočily havarovaný vůz zpět na kola, provedly na něm opatření proti vzniku požáru, zasypaly a zlikvidovaly uniklé provozní kapaliny.