Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

V katastru části Bražec zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Nové Město nad Metují u dopravní nehody osobního vozidla, které sjelo mimo komunikaci ze stráně dolů. Vozidlo skončilo převrácené na bok, hasiči jej zajistili proti dalšímu pohybu a provedli opatření proti vzniku požáru.

Kvůli menšímu úniku provozních kapalin položily jednotky pod auto sorpční rohož. Jedna osoba byla předána do péře ZZS. Na místě zůstala následně dobrovolná novoměstská jednotka, která pomohla s naložením havarovaného auta na odtah.

V části Horní Maršov – Temný Důl došlo na silnici č. 296 k dopravní nehodě osobního vozidla. Auto poškodilo svodidla a skončilo zadními koly za obrubníkem nad vodním tokem. Na místo vyjela profesionální jednotka z Trutnova a JSDH Horní Maršov. Hasiči zachytávali únik provozních kapalin, vozidlo zajistili a odpojili akumulátor.

Do potoka uniklo velmi malé množství kapalin, na hladinu umístila jednotka sorpčního hada. Z posádky vozidla nebyl nikdo zraněn. Následně vyprostili hasiči vůz zpět na silnici a postarali se o úklid komunikace. Po dobu vyprošťování musela být vozovka asi na 15 minut uzavřena.

V části Skalice – Skalička zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové, ze stanice Jaroměře a dobrovolní hasiči z Černilova. Osobní vozidlo sjelo do místní pískovny a bylo částečně ve vodě. Řidič vozidla vyvázl bez zranění. Hasiči zajistili vozidlo a začali jej pomalu vytahovat.

Na pomoc musel přijet i traktor, v okolí pískovny byl zabahněný terén. Automobil se nakonec podařilo vytáhnout zpět na cestu. Dále hasiči zkontrolovali, zda nedošlo k úniku provozních kapalin na vodní plochu, uteklo jen minimální množství.