Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Na silnici č. 308 mezi Slatinou a Černilovem zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a JSDH Černilov u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Komunikace byla zpočátku vlivem nehody neprůjezdná, dvě osoby musely být vyproštěny.

Hasiči poskytovali na místě první předlékařskou pomoc, jednu osobu si pak převzala do péče zdravotnická záchranná služba. Jednotky zabezpečily místo zásahu a na vozidlech provedly opatření proti vzniku požáru. Místní dobrovolná jednotka z Černilova pomohla následně s naložením jednoho vozidla na odtah a postarala se o úklid vozovky.

Na silnici č. 295 v části Špindlerův Mlýn – Přední Labská havaroval osobní vůz, na místo vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí, JSDH Špindlerův Mlýn a také vyprošťovací automobil ze stanice Trutnov, ten byl však po cestě k zásahu odvolán.

Jednotky zajistily místo nehody a zkontrolovaly, zda nedochází k úniku provozních náplní z havarovaného automobilu. Jedna osoba byla v péči ZZS, naštěstí nebyla zraněna.

K požáru traktoru s vlekem naloženým dřevěnou štěpkou vyjížděly do Markvartic tři jednotky hasičů – profesionální z Jičína, dobrovolné ze Sobotky a Markvartic. Traktor byl při příjezdu jednotek zasažen požárem v plném rozsahu, hasičům se podařilo uchránit vlek s nákladem.

Škoda se vyšplhala odhadem na 3 miliony Kč, uchráněné hodnoty jsou asi 800 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla technická závada.