Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Solnice byli vysláni k dopravní nehodě dvou osobních automobilů, které se střetly na silnici č. 321 v katastru obce Libel. Zdravotnická záchranná služba si převzala do péče celkem tři osoby.

Hasiči zabezpečili místo nehody, zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny, vlivem nehody byl poškozen plot sadu u silnice. Následně se hasiči postarali o úklid vozovky a předali místo zásahu policistům.

V katastru části Bílý Újezd – Hroška odstraňovali profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Solnice následky dopravní nehody osobního vozidla. Při svém příjezdu našli hasiči havarovaný automobil na střeše na silnici, jedné zraněné osobě poskytli první předlékařskou pomoc, dále byla předána do péče ZZS.

Komunikace byla po dobu provádění záchranných a likvidačních prací neprůjezdná. Jednotky zajistily havarovaný vůz, provedly na něm opatření proti vzniku požáru a zasypaly uniklé provozní kapaliny. Dále převrátili hasiči vozidlo zpět na kola, místo zásahu si převzali policisté.

Na silnici č. 14 mezi Ještěticemi a Bílým Újezdem havaroval osobní automobil, který se převrátil mimo komunikaci. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Solnice.

Jednotky provedly na havarovaném vozidle protipožární opatření a následně vrátily vůz zpět na kola. Jedna zraněná osoba byla předána do péče zdravotnické záchranné služby. Dále hasiči nasvěcovali místo události a po došetření pomohli s naložením automobilu na odtah.

Na silnici č. 295 mezi Dolní Brannou a Vrchlabím došlo ke střetu dvou osobních vozidel. Jeden člověk byl při události zraněn, postarali se o něj zdravotničtí záchranáři. Na místo vyjela profesionální jednotka z Vrchlabí a následně byl povolán také vyprošťovací automobil ze stanice Trutnov.

Hasiči zajistili havarovaná vozidla proti vzniku požáru a provedli úklid uniklých provozních kapalin. Po došetření vyprostili hasiči jedno z vozidel zpět na komunikaci a naložili na odtahovou službu.

V ulici Na Hrázce v Hradci Králové zachraňovali profesionální hasiči z centrální stanice zaběhnutého kocoura, který se dostal na strom do výšky asi 18 metrů a nemohl už delší dobu dolů. V místě nebylo možné ustavit automobilový žebřík, zvířeti tak musel na pomoc hasič-lezec.

Ten se dostal ke kocourovi pomocí čtyř dílů nastavovacího žebříku, stromových stupadel a další lezecké techniky. Zvíře pak odchytil do připraveného vaku a slanil s ním na zem. Zvíře bylo předáno v pořádku majitelce.

Na silnici č. 14 mezi Solnicí a Ještěticemi došlo ke střetu dvou osobních vozidel. Na místo nehody vyjeli profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Solnice. Jedna zraněná osoba byla v péči zdravotnických záchranářů.

Hasiči zajistili místo nehody, provedli opatření proti vzniku požáru a zároveň místo nasvěcovali. Dále pomohly jednotky s řízením dopravy. Po úklidu místa nehody si převzala událost policie.