Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Čtyři zraněné osoby si vyžádala dopravní nehoda osobního a nákladního automobilu na silnici č. 11 v katastru obce Lhota pod Libčany. Na místě události zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská.

Komunikace byla průjezdná jedním jízdním pruhem. Hasiči zajistili místo nehody, zabezpečili havarovaná vozidla a postarali se o úklid vozovky. Osobní vůz byl odtažen mimo vozovku, kamion přejel na parkoviště k motorestu, aby nebránil dopravě.

U Velkých Petrovic havaroval na silnici č. 303 kamion převážející štěpku. Vozidlo se převrátilo mimo silnici do příkopu, kam se zároveň vysypal i náklad. Nádrž automobilu zůstala nepoškozena. Na místo události vyjela profesionální jednotka z Náchoda a JSDH Police nad Metují.

Hasiči zajistili místo události a kontrolovali vozidlo na případný únik provozních kapalin. Řidič byl předán do péče ZZS. Vyproštění havarovaného náklaďáku provedla odborná firma, hasiči se poté postarali o úklid vozovky.

Do části Třebechovice pod Orebem – Polánky nad Dědinou mířili profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové a dobrovolná třebechovická jednotka. Nákladní vozidlo zde zavadilo o sloup s datovými kabely, následně došlo ke stržení sloupu na komunikaci.

Hasiči místo nehody zajistili, na místě byl již pověřený pracovník správce sítě. Po domluvě se správcem odstranily jednotky poškozený sloup mimo komunikaci a kabely přestřihly. Místo zásahu si poté převzala policie.

Nehoda tří osobních vozidel se stala v katastru části Velká Úpa, došlo k ní na silnici č. 296. Na místě byla profesionální jednotka ze stanice Trutnov a JSDH Pec pod Sněžkou. Komunikace byla zpočátku neprůjezdná, celkem bylo zraněno šest osob.

Hasiči zajistili místo události, zabezpečili havarovaná vozidla a postarali se o odstranění následků nehody. Postupně byla auta naložena na odtah a hasiči se postarali o úklid vozovky.