Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Nehoda tří osobních vozidel se stala v katastru části Velká Úpa, došlo k ní na silnici č. 296. Na místě byla profesionální jednotka ze stanice Trutnov a JSDH Pec pod Sněžkou. Komunikace byla zpočátku neprůjezdná, celkem bylo zraněno šest osob.

Hasiči zajistili místo události, zabezpečili havarovaná vozidla a postarali se o odstranění následků nehody. Postupně byla auta naložena na odtah a hasiči se postarali o úklid vozovky.

Profesionální jednotka z Jičína zasahovala u dopravní nehody dvou osobních automobilů v části Robousy. Nehoda se stala na silnici č. 16 ve směru od Jičína na Úlibice. Jedno z vozidel skončilo po střetu na středových svodidlech, nehoda blokovala provoz na komunikaci.

Jednotka zajistila místo události a zabezpečila havarovaná vozidla. Jedno z vozidel bylo následně schopno odjet po vlastní ose a druhé bylo odtaženo. Hasiči se postarali o úklid vozovky.

V pátečních podvečerních hodinách uvízl na železničním přejezdu v Lochenicích traktor s vlekem, kde blokoval provoz na železnici a bylo potřeba jej vyprostit.

Místní dobrovolná jednotka regulovala dopravu a na místo vyjela profesionální jednotka ze stanice Hradec Králové – Pražská a následně také vyprošťovací automobil z centrální královéhradecké stanice. Nakonec se podařilo vlek odpojit a traktor byl vyproštěn bez speciálního vyprošťovacího automobilu.

V Komenského ulici v Libáni zasahovali hasiči ze čtyř jednotek u požáru v hale jednoho podniku. Došlo k zahoření stříkacích boxů, zahašení proběhlo ještě před příjezdem jednotek na místo události. Hasiči kontrolovali místo pomocí termokamery a poté stroje rozebrali, aby zjistili případná skrytá ohniska.

Škoda byla nakonec vyčíslena asi na 50 tisíc korun, příčina vzniku je předmětem vyšetřování. Při události nebyl nikdo zraněn. Na místě byli profesionální hasiči z Jičína a JSDH Libáň, Kopidlno a Markvartice.

Na silnici č. 304 v katastru části Křivice došlo ke střetu osobního vozidla s kolem. Jeden člověk byl na místě zraněn, k události byla vyslána profesionální jednotka ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Týniště nad Orlicí.

Pacient byl v péči ZZS, na místo přiletěl i vrtulník LZS. Hasiči asistovali zdravotníkům při ošetření zraněného, zajišťovali místo události a pomohli s transportem do vrtulníku. Po došetření události policií provedli úklid vozovky.