Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

K dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla vyjeli profesionální hasiči ze stanic Nový Bydžov, Hradec Králové – Pražská a JSDH Chlumec nad Cidlinou. Nehoda se stala na dálnici D11 u Nového Města, osobní automobil skončil mimo vozovku převrácený na bok.

Hasiči poskytli dvěma osobám první předlékařskou pomoc, poté si převzala posádku osobního automobilu do své péče zdravotnická záchranná služba. Jednotky provedly dále zajištění místa události a postaraly se o úklid vozovky.

K dopravní nehodě kamionu vyjeli na silnici č. 11 do katastru obce Vlčkovice profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská. Kamion skončil přes celou šířku vozovky, která byla rázem neprůjezdná.

Řidiče si převzala do péče zdravotnická záchranná služba, jednotka zajišťovala místo události. Hasiči pomohli s uzavřením komunikace od Hřibska, vyproštění plně naloženého vozidla musela provést odborná firma.

K dopravní nehodě osobního automobilu, který narazil na třídě Edvarda Beneše v Hradci Králové do betonové zídky u fontány, vyjela profesionální jednotka z hradecké centrály. Vozidlo bylo nepojízdné, jednotka u něj odpojila akumulátor a zasypala uniklé provozní kapaliny.

Po zadokumentování místa nehody policisty odstranili hasiči havarované vozidlo mimo komunikaci a provedli závěrečný úklid. Osoba z vozidla byla zraněna, po ošetření od ZZS zůstala na místě.

Pěti jednotkám hasičů byl vyhlášen poplach kvůli ohlášenému kouři, který měl být cítit z bytu v jednom z domů na třídě Edvarda Beneše v Hradci Králové. Nikdo v bytě nereagoval a neotvíral. Hasičům se podařilo byt otevřít a průzkumem zjistili, že se jednalo pouze o spálené potraviny.

Prostory byly odvětrány, nikdo nebyl zraněn. Jednotky byly postupně vráceny na své základny během cesty k zásahu. Na místě byli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a poplach byl vyhlášen jednotkám SDH Plácky, Svinary, Malšova Lhota, Plačice.

Profesionální hasiči z královéhradecké centrální stanice zasahovali na křižovatce ulice Sadovská a Vančurova náměstí u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, jednotka zajistila místo události a zlikvidovala uniklé provozní kapaliny.

Dále usměrňovali hasiči provoz na křižovatce, v místě nehody byl silný provoz. Po zadokumentování policií provedla jednotka odstranění vozidel mimo komunikaci a postarala se o úklid.