Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Na silnici č. 303 u Jetřichova v úseku Pasa havaroval osobní automobil, který skončil mimo komunikaci převrácený na střechu. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Broumova a JSDH Police nad Metují. Jeden člověk skončil v péči ZZS.

Hasiči zajistili místo události i havarované vozidlo a provedli opatření proti vzniku požáru. Po došetření pomohli hasiči s naložením vozidla na odtah. Na vyproštění havarovaného automobilu byl povolán ze stanice Náchod vyprošťovací automobil.

V ulici T. G. Masaryka v Novém Městě nad Metují zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Nové Město nad Metují u požáru osobního vozidla. Auto se podařilo zahasit pomocí hasicích přístrojů před příjezdem jednotek, ty se pak postaraly o dohašení žhavého motorového prostoru.

Příčinou vzniku události byla technická závada. Škoda byla předběžně vyčíslena na 15 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi 180 tisíc korun.

Novopačtí profesionální a dobrovolní hasiči byli odpoledne přivoláni na silnici I/16 k dodávce, která narazila do sloupu elektrického vedení. Jednotky musely zraněného řidiče z vozidla vyprostit. Poté byl zraněný muž transportován do nemocnice.

Hasiči provedli na místě protipožární opatření a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Desítky dalších litrů nafty přečerpali hasiči z nádrže vozu do kanystrů. Po naložení dodávky na odtah uklidily jednotky vozovku.