Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Záchranná akce za účasti profesionálních hasičů z jičínské stanice a dobrovolné jednotky z Kopidlna, ZZS a Policie ČR se odehrála v Lipové ulici v Kopidlně. Jednotky vyjely na místo na základě oznámení, že na vysokém sloupu u bývalého cukrovaru je muž, který nereaguje na policejní výzvy, aby slezl dolů.

Na sloup se za mužem vydali dva hasiči – lezci. Nakonec se podařilo člověka dostat dolů na zem, nebyl zraněn, převzali si jej policisté.

V katastru části Střítež na silnici č. 37 odstraňovali hasiči následky dopravní nehodě tří osobních automobilů. Jeden člověk byl zraněn a předán do péče ZZS. Zpočátku byla komunikace neprůjezdná, následně byl puštěn provoz kyvadlově.

Hasiči zajistili místo události a zabezpečili havarovaná vozidla. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova, stanice Dvůr Králové nad Labem byla po dojezdu odeslána zpět na základnu a dobrovolná jednotka z Hajnice byla odvolána po cestě k zásahu.

Od předchozí nehody v Kostelci nad Orlicí přejeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí k dopravní nehodě motocyklu a osobního vozidla. Nehoda se stala na silnici č. 11 v Častolovicích.

Zraněného motorkáře si do péče převzala ZZS. Jednotky zajistily místo události, pomohly s řízením dopravy a následně odtlačily motocykl mimo silnici na nedaleké parkoviště, osobní vozidlo mohlo dojet samo. Hasiči se na závěr postarali o úklid vozovky.

Na silnici č. 14 v Podbřezí zasahovala profesionální jednotka z Dobrušky u dopravní nehody osobního vozidla, které narazilo do stromu. Jednoho zraněného člověka museli hasiči z havarovaného vozu vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Na místě spolupracovali hasiči s policií a záchranáři, pro zraněného člověka přiletěl vrtulník LZS.

Jednotka pomohla s transportem pacienta, zajistila místo události a zabezpečila automobil proti vzniku požáru. Dále museli hasiči pokácet poškozený strom, do kterého auto narazilo. Po došetření pomohla jednotka s naložením vozidla na odtah a zlikvidovala uniklí provozní kapaliny.