Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Na silnici č. 11 v obci Blešno odstraňovali profesionální hasiči z centrální stanice a dobrovolná jednotka z Třebechovic pod Orebem následky dopravní nehody osobního a nákladního automobilu. Jeden člověk byl při nehodě zraněn, do péče si jej převzali zdravotničtí záchranáři. Komunikace byla kvůli nehodě zpočátku neprůjezdná.

Jednotky místo události zabezpečily, zajistily havarovaná vozidla a následně jedno z vozidel odtáhly, aby byla vozovka alespoň částečně zprůjezdněna. Po došetření a naložení na odtah se hasiči postarali o úklid vozovky a likvidaci uniklých pohonných hmot z nákladního auta.

Tři jednotky hasičů likvidovaly ve čtvrtek po půlnoci požár kůlny v blízkosti rodinného domu v Táboritské ulici v Hořicích. Požárem byl zasažen objekt o ploše asi 10×2 m. Jednotky provedly hasební zásah, do dvaceti minut od nahlášení požáru měly plameny pod kontrolou a zabránily jejich dalšímu šíření. Likvidaci události oznámil velitel zásahu po 3. hodině ranní.

Proč začalo hořet, to je nyní předmětem vyšetřování. Škoda, kterou oheň napáchal, byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun. Nikdo nebyl při události zraněn. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Hořic a JSDH Hořice a Miletín.